Archief items

Creatieve ateliers "Handensterk"

 

Dag: Maandag

Tijdstip: 09.00-12.00 uur

Locatie: Billal moskee

 

Dag: Dinsdag

Tijdstip: 09.00-12.00 uur

Locatie: Haci Bayrem moskee

 

Een van de activiteiten die wij aanbieden zijn de creatieve ateliers “Handensterk ”in de Haci Bayram Moskee aan de P.J Troelstrakade en de Bilalmoskee aan de Montaelbaan.

De ruimtes voor deze activiteiten worden beschikbaar gesteld door de gemeenschap. Het initiatief wordt door hen van harte ondersteund.

De benodigde materialen zijn aangeschaft met het geld dat is gedoneerd door de plaatselijke middenstand.

In deze ateliers zijn twee groepen dames uit de migrantengemeenschappen bezig met handwerken. Er wordt gezellig gepraat en er is volop uitwisseling van creatieve ideeën en vaardigheden. Het is een laagdrempelige activiteit waar iedereen welkom is. Men komt niet alleen langs om te handwerken maar het gebeurt ook dat men spontaan even thee komt drinken en een praatje maken.

Op de maandagochtend van 9:00 tot 12:00 uur in de Bilalmoskee en op de dinsdagochtend tussen 9:00 en 12:00 uur in de Haci Bayram moskee.

 

Conversatiebijeenkomsten voor de heren

 

Dag: Dinsdag

Tijdstip: 19.30-21.00 uur

Locatie:Haci Bayram moskee

&

Dag: Dinsdag

Tijdstip: 13.00-15.00 uur

Locatie: Bilal moskee

 

In de Haci Bayram wordt op de dinsdagavonden Nederlandse taalles gegeven. In de Bilal moskee is sinds enige tijd op de dinsdagmiddag ook een mannengroep opgestart. In de Haci Bayram wordt les gegeven op dinsdag van 19:30 tot 21:00 uur . En in de Bilalmoskee wordt les gegeven op dinsdag van 13:00 tot 15:00 uur

In deze groepen wordt taalles gegeven vanuit verschillende methodes. Bij het aanbod wordt steeds rekening gehouden met de vraag/ behoefte van de deelnemers. Er zijn periodes dat er uit de taalmethode wordt gewerkt maar er worden ook verschillende praktische onderwerpen behandeld. Er is sprake van een lesprogramma en de taallessen worden afgewisseld met begrijpend lezen lessen. er wordt aandacht besteed aan onder andere aan kennis van de Nederlandse Samenleving en tegenstellingen en woordparen ..